پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴) چرا نرخ یورو امروز در مرکز مبادله ارز ایران افزایش داشت؟ (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) نان با طعم قهوه | نانوای فریبکار در مشهد به تعزیرات معرفی شد بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها بررسی قیمت بازار خودرو‌های داخلی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | بازار خودرو در انتظار نتیجه مذاکرات شرایط فروش ۵ محصول سایپا از روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول و مشخصات خودرو آخرین آمار نرخ بیکاری در کشور اعلام شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | پایین‌ترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان است؟ الگوی جدید مصرف آب ابلاغ شد | هر نفر در شبانه‌روز مجاز به مصرف چه میزان آب است؟ جلسه شورای عالی مسکن با دستورکار بررسی بسته ساماندهی بازار اجاره مسکن، فردا (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) برگزار می‌شود نگاه بازار سهام به مذاکرات عمان | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تعداد داوطلبان کنکور سراسری از مرز یک میلیون نفر گذشت معدن‌کاران، بی‌جان در معدن | لزوم بازگشت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران در مناقصات «آمایش سرزمین»؛ سند تشریفاتی اقتصاد ایران در صورت رفع کامل تحریم‌ها چگونه خواهد بود؟ | صاحبان صنایع خراسان رضوی پاسخ می‌دهند افت قیمت طلا در مشهد در آستانه مذاکرات مسقط (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۲.۵ میلیونی قیمت سکه رشد ۲.۵ برابری نرخ گمرک ارز کالا‌های اساسی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | دلار و طلا ریزش کرد مردم جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند | بازار‌های ریسک‌پذیر، جذاب‌تر از بازار مسکن ظرفیت‌های بخش معدن در خراسان رضوی برای تحقق شعار امسال | معدن، گنج پنهان سرمایه‌گذاری مشهد میزبان دو رویداد اقتصادی بین‌المللی تا ۳۸ روز دیگر | آغاز طرح ارزیابی عملکرد استانداری از ابتدای تیرماه ۱۴۰۴ توزیع مرغ بالاتر از ۹۰ هزار تومان گران‌فروشی است اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۴ با نماد «وپایا» دوشنبه، ۲۵ فروردین، وارد بورس می‌شود + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | موز کیلویی ۷۰ هزار تومان قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین بیت‌کوین را صعودی کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | اوج گرفتن قیمت طلای جهانی خروج قطار سریع‌السیر مشهد تهران از ایستگاه کمبود اعتبار | تعیین تکلیف طرح به شورای ملی اقتصادی رسید رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید انتقاد شدید کارگران به تثبیت حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی
سرخط خبرها

نخستین همایش نکوداشت روز ملی زعفران در مشهد برگزار شد | خراسان رضوی، کانون تولید ۷۵ درصد زعفران کشور

  • کد خبر: ۲۹۶۵۲۶
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
نخستین همایش نکوداشت روز ملی زعفران در مشهد برگزار شد | خراسان رضوی، کانون تولید ۷۵ درصد زعفران کشور
نخستین همایش نکوداشت روز ملی زعفران با حضور استاندار خراسان رضوی، رؤسای اتحادیه‌های اصناف و فعالان اقتصادی در تالار همایش‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، به مناسبت فرارسیدن پنجم آبان‌ماه، روز ملی زعفران، نخستین همایش نکوداشت این روز با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، محمدرضا توکلی‌زاده رئیس اتاق بازرگانی استان، امیررضا رجبی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی، رؤسای اتحادیه‌های اصناف و فعالان اقتصادی در تالار همایش‌های اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد.

نخستین همایش نکوداشت روز ملی زعفران در مشهد برگزار شد | خراسان رضوی، کانون تولید ۷۵ درصد زعفران کشور

چشم‌انداز‌های جهانی پیش‌روی زعفران ایرانی

در ابتدای این مراسم، علی شریعتی‌مقدم، عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی خراسان رضوی، با تأکید بر ضرورت ارتقای بهره‌وری در کشت و فراوری زعفران اظهار کرد: همه ما می‌دانیم که امروزه کشور‌های متعددی به‌سمت کشت زعفران گرایش پیدا کرده‌اند و از سوی دیگر، خشک‌سالی هم ضرورت ارتقای بهره‌وری را به‌شدت افزایش داده است. به همین دلیل، در شرایط فعلی ما ناچار به افزایش تولید و ایجاد سازوکار‌های مهندسی کشت هستیم تا محصول کشاورز زحمتکش خراسانی بتواند بدون هیچ مانعی راه به بازار‌های جهانی پیدا کند.

وی افزود: برای برگزاری این نشست و همایش بزرگداشت روز ملی زعفران، بیش از ۳۵ جلسه تخصصی در قالب شش کمیته برگزار شد تا بتوانیم به‌موازات پرداختن به جنبه‌های اقتصادی این چرخه تولیدی، رویداد‌های فرهنگی‌هنری وابسته را نیز هم‌زمان برگزار کنیم. پیوست رسانه‌ای هم خیلی مهم است و تلاش شده تا مشارکت اصحاب رسانه نیز پای کار بیاید.

عضو شورای زعفران اتاق بازرگانی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: درحال حاضر، بزرگ‌ترین مشکل ما مهجورماندن زعفران خراسان در جهان است؛ امروزه بسیاری از کشور‌هایی که به‌عنوان تولیدکنندگان مشهور زعفران در دنیا به حساب می‌آیند، در واقع واردکننده زعفران از ایران اسلامی هستند و پس از خریداری عمده محصولات اراضی زرخیز ایران، آن را در بسته‌بندی‌های مناسب به نام خود به بازار جهان عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر زعفران ایران شناسنامه‌دار نباشد، قابلیت رهگیری و ردیابی نداشته باشد و جهاد کشاورزی چشم‌انداز‌های جهانی برای تولید، فراوری و بازاریابی آن در نظر نگیرد، مشکلات امروز همچنان برقرار خواهند بود. این خیلی خوب است که پارک علم و فناوری ما دوشادوش مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی وارد میدان شده تا جدیدترین دانش روز را پای کار زنجیره فراوری زعفران بیاورد و باید از این تصمیم‌ها حمایت کرد.

زعفران‌کاران در سود صادرات شریک شوند

در این همایش، علی کمالی‌فر، زعفران‌کار نمونه کشور نیز به نمایندگی از جامعه کشاورزان زعفران، تصریح کرد: این یک حقیقت است که کشاورزان باید در سود حاصل از صادرات سهیم شوند. نمی‌شود کشاورز هر کیلو محصول خود را به نرخ حدود ۱۱ میلیون تومان به فروش برساند درحالی که قیمت صادراتی آن به ازای هر کیلو بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان است. علاوه بر این، ضرورت دارد تا برای خرید زعفران نیز نرخ خرید تضمینی ایجاد شود تا کشاورز هیچ دغدغه‌ای برای کشت محصول دارویی و صادراتی خود نداشته باشد.

وی تأکید کرد: امروزه به‌موازات تحریم‌های خارجی که چالش حوزه تولید و صادرات محسوب می‌شوند، تحریم‌هایی هم از داخل وجود دارد که تلاش دارد کشاورزان را در محرومیت و گرفتاری فعلی نگه دارد. صنعت زعفران می‌تواند نقش بسزایی در اشتغال‌زایی و اقتصاد کشور داشته باشد. امروزه بیش از یک میلیون نفر از جوانان این کشور فقط در حوزه‌های تولید، فراوری و بسته‌بندی زعفران مشغول به کار هستند و به همین دلیل اگر صادرات ما از مرز یک میلیارد دلار فراتر برود، به همین نسبت عایدی کشاورزان نیز افزایش خواهد یافت.

تولید سالانه ۲۵۰ تن زعفران در کشور

غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران استان، با بیان اینکه کشت زعفران در ایران بیش از ۲۸۰۰ سال سابقه دارد، گفت: بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، تولید زعفران در کشور حدود ۲۵۰ تن در سال است که از این میزان بیش از ۲۲۱ تن صادر می‌شود و مابقی در بازار داخلی به مصرف می‌رسد. به همین دلیل اگر در شرایط فعلی متوسط برداشت محصول زعفران از هر هکتار زمین حدود ۱۰ کیلو است، مهم است برنامه‌ریزی شود تا این میزان حتی به اندازه یک‌ کیلو افزایش پیدا کند. شاید به نظر این مقدار افزایش برداشت در یک زمین، اهمیت چندانی نداشته باشد، اما در مقیاس کلان، تولید را به شکل چشمگیر رشد خواهد داد.

وی بیان کرد: متأسفانه در شرایط فعلی به جای اینکه متولیان امور از صادرکنندگان حمایت کنند، نامهربانی‌های فراوانی درقبال این قشر در جریان است؛ از جمله همین بحث برگشت ارز صادرات و اجبار فروش آن به سامانه نیماست که نتیجه‌ای جز تشویق قاچاقچیان و ناامیدی صادرکنندگان نخواهد داشت.

ایران، تولیدکننده ۹۰ درصد زعفران دنیا

غلامرضا قنبری، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این همایش به بررسی فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در حوزه تولید زعفران پرداخت و اظهار کرد: مهم‌ترین راهبرد در حوزه تولید محصولات کشاورزی، توجه به خودکفایی در تولید و حفظ امنیت غذایی مردم است که خوشبختانه در این حوزه، کشاورزی ایران در جایگاه تأمین‌کننده سهمی از سبد نیاز بسیاری از کشور‌های منطقه قرار دارد. با همه این تفاسیر، همچنان تا دستیابی به قله‌ها فاصله زیادی وجود دارد و مثلاً فقط در حوزه زعفران، مزیت‌های بسیاری از محصول ایرانی وجود دارد که در بازار‌های جهانی ناشناخته است.

نخستین همایش نکوداشت روز ملی زعفران در مشهد برگزار شد | خراسان رضوی، کانون تولید ۷۵ درصد زعفران کشور

وی با بیان اینکه به طور کلی ۹۰ درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود که محل تولید ۷۵ درصد زعفران ایرانی در خراسان رضوی است، افزود: اگر می‌خواهیم در حوزه زعفران پیشرو باشیم، باید در همه مراحل کاشت، داشت، برداشت و همچنین مبانی آموزشی، فناوری بسته‌بندی و دانش تجارت به جایگاه مرجعیت دست پیدا کنیم. علاوه بر این، با ارتقای بهره‌وری تولید زعفران در اراضی کشاورزی، زعفران‌کاران را در سود حاصل از صادرات سهیم کنیم. افزایش درآمد کشاورز فقط با افزایش قیمت صادرات حاصل نمی‌شود بلکه اگر کشاورز در حوزه بهره‌وری مسئولیت پیدا کند، می‌تواند سود حاصل از آن را هم کسب کند.

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امروزه تولید زعفران به‌دلیل کنشگری خرده‌مالکان در کیفیت‌های مختلف صورت می‌گیرد و تفاوت در کیفیت نهایی باعث مخدوش‌شدن اعتماد مشتریان جهانی می‌شود. به همین دلیل است که می‌گوییم باید ایجاد همگرایی در زعفران‌کاران و شرکت‌های واسطه را به‌عنوان یک راهبرد حیاتی دنبال کرد. علاوه بر این، دیپلماسی اقتصادی هم باید پای‌کار بیاید تا بازار جهانی را با محصول ایرانی آشنا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->